портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочався форум «Національний план дій на виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325: впровадження на національному та місцевому рівнях»

Опубліковано 24 травня 2021 року, 13:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Дводенний Національний Форум  «Національний план дій на виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325: впровадження на національному та місцевому рівнях» розпочав роботу 24 травня.

Захід проводиться за ініціативи Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко спільно із Національною соціальною сервісною службою, Міністерством соціальної політики України, Офісом ООН Жінки в Україні, Представництвом ОБСЄ в Україні, МБФ «Український жіночий фонд», ГО «Інформаційно-консультативний жіночий центр» та ВГО «Центр «Розвиток демократії» в контексті моніторингу впровадження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. Участь у форумі взяли представники від Донецької облдержадміністрації, територіальних громад та громадських організацій Донецької області.

Метою проведення заходу є аналіз завдань з виконання Національного плану дій на національному та місцевому рівнях, обговорення проблемних питань його реалізації та шляхів їх вирішення.

Форум має практичну спрямованість та передбачає роботу 5 груп, що відповідають 5 стратегічним цілям Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

Порядок денний «Жінки, мир безпека» - це важливий напрям та складова формування та впровадження державної ґендерної політики, а Національний план є важливим програмним документом, який формує державну ґендерну політику всіх секторах та сферах управління. Національний план, підготовлений у співпраці держави із експертною спільнотою, громадськими жіночими та феміністичними організаціями з урахуванням результатів консультацій, є важливим інструментом просування принципів ґендерної рівності в усіх секторах та сферах управління».