портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Система пенсійного забезпечення у Донецькій області функціонує без змін

Опубліковано 20 березня 2020 року, 16:37 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Система пенсійного забезпечення у Донецькій області на період дії карантину буде працювати без змін. Про це під час щоденного брифінгу повідомила начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад.

«Управління Пенсійного фонду у Донецькій області працюють у штатному режимі, ситуація повністю контрольована. Наразі здійснюється робота з нарахування пенсій за березень. Усі виплати проводяться вчасно та у повному обсязі. Ми ведемо координацію роботи з відділеннями Укрпошти та Ощадбанку, жодних змін у системі виплати пенсій не відбулось», - заявила вона. 

Наталія Рад наголосила, що спеціалісти Пенсійного фонду зараз намагаються більшість послуг надавати дистанційно, аби мінімізувати можливість зараження чутливих категорій громадян. За її словами, наразі надаються усі послуги, за потреби документи у паперовому вигляді можна отримати у кожному місцевому управлінні Пенсійного фонду, але основна робота з клієнтами проходить в режимі онлайн. 

Директор департаменту соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації Олена Токарева розповіла, що управління соціального захисту області працюють у штатному режимі з посиленням заходів безпеки та обмеженням кількості людей, які одночасно перебувають у приміщеннях управлінь. Вона зазначила, що протягом дії карантину жодні соціальні пільги не будуть скасовані, а директор департаменту базових галузей промисловості Донецької ОДА Артем Литвинов заявив, що це стосується і пільг на проїзд у громадському транспорті – попри обмеження кількості пасажирів, громадяни пільгових категорій зможуть їздити безкоштовно.