портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В районі проведення ООС триває вакцинація військовослужбовців проти COVID-19

Опубліковано 26 березня 2021 року, 12:20 , Операція Об'єднаних сил

В районі проведення ООС триває вакцинація військовослужбовців проти коронавірусної хвороби. Так, днями мобільна медична бригада від мобільного військового шпиталю з Покровська прибула до медичного пункту окремої механізованої бригади, аби здійснити перший етап щеплення особового складу, який виявив бажання вакцинуватися проти COVID-19. 

"Щеплення від коронавірусної хвороби ми здійснюємо препаратом від індійського виробника Covishield, який є аналогом британської вакцини AstraZeneca. Введення вакцини військовослужбовцям здійснюється під наглядом лікаря-терапевта, лікаря-анестезіолога та сестри-анестезистки, які входять в нашу медичну госпітальну бригаду. Також ми маємо з собою аптечку невідкладної допомоги на випадок тієї чи іншої реакції у вакцинованих", – розповідає лейтенант медичної служби Оксана Токарчук, яка є старшою медичної вакцинувальної бригади.

Зі слів медика, серед особового складу, який виявив бажання зробити щеплення від коронавірусу, серйозних побічних реакцій після введення вакцини не спостерігалося. В той же час, невеликий відсоток щеплених відчуває озноб, лихоманку та незначне підвищення температури тіла. Ці симптоми зникають вже протягом трьох діб після введення препарату. Більш серйозних реакцій, як наприклад, з боку серцево-судинної системи або анафілактичні реакції, на даний момент серед військовослужбовців, які виконують завдання в районі ООС, зафіксовано не було.

Крім того, Оксана Токарчук розповіла, що через постійне збільшення кількості охочих вакцинуватися проти хвороби, яка викликала пандемію у світі, що триває вже другий рік, мобільні медичні бригади працюють цілодобово та без вихідних, відвідуючи підрозділи, від яких поступили заявки на проведення вакцинації.

За словами начальника медичної служби окремої механізованої бригади майора Володимира Олійника з початку березня – саме тоді розпочалася вакцинація в бригаді – щеплення від коронавірусу отримали понад 30 відсотків особового складу військової частини. 

Наразі триває перший етап вакцинації. Другий етап вакцинування військовослужбовців буде проведений через 12 тижнів після першого введення вакцини.

Інші новини за темою