портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вітання Павла Кириленка з Днем працівників дипломатичної служби України

Опубліковано 22 грудня 2019 року, 09:00

Вітаю працівників зовнішньополітичного відомства України з Днем української дипломатії, який ми відзначаємо 22 грудня!

Саме у цей день, 1917 року, було ухвалено рішення про створення Генерального секретарства міжнародних справ Української Народної Республіки. Цей орган став першим українським зовнішньополітичним відомством часів Центральної Ради. День народження Вашого професійного свята підкреслює досвідченість і глибоку історичну традицію української дипломатичної школи. Зовнішньополітичне відомство здійснило колосальну роботу для утвердження незалежності, а згодом і для активізації участі нашої держави в глобальних політичних і економічних процесах. Завдяки вашій праці світова спільнота сьогодні відводить Україні одне з ключовим місць на геополітичній мапі Європи

Сьогодні Українська дипломатія є ефективним інструментом державної політики. Гідно відстоюючи національні інтереси, підвищуючи авторитет нашої держави на міжнародній арені і забезпечуючи міжнародну підтримку для подальшого утвердження України як невід’ємної частини об’єднаної Європи ми здобуваємо повагу і шану як серед іноземних партнерів, так і в середині нашої держави.

Дорогі представники українського дипкорпусу! Особливо хотілось би  відзначити дії українських дипломатів під час збройної агресії Росії проти України. Ризикуючи потрапити під жорстокі репресії відмираючого режиму, дипломати виступили зі словами підтримки народу, який  захищає правду і волю України. Ви вкотре підтвердили, що є гідними представниками вільної і незалежної держави.

У цей святковий день зичимо всім Вам міцного здоров’я, невичерпної творчої наснаги, віри у власні сили, нових здобутків і досягнень у розбудові відносин нашої Батьківщини зі світом.

Куди і в яке місце світу не закинула б вас доля, бажаю пам’ятати про професійний і громадянський обов’язок перед народом України. Нехай ваша почесна місія завжди буде успішною. У день професійного свята бажаю вам здоров‘я, дипломатичності в стосунках з близькими. А ще - щасливого Нового року і Різдва Христового.

З повагою

Голова облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації     ПАвло Кириленко