портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для молоді Донеччини було проведено онлайн лекцію «Чорнобиль. Трагедія, якої можна було уникнути»

Опубліковано 26 квітня 2024 року, 19:47 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

26 квітня 1986 року сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Із нагоди роковин трагедії управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання спільно з Державним архівом Донецької області було проведено онлайн-лекцію для молоді «Чорнобиль. Трагедія, якої можна було уникнути».

Яна Власова, головний спеціаліст відділу використання інформації документів Державного архіву Донецької області, розповіла присутнім про події, що відбулись 38 років тому, зачитала для учасників заходу спогади очевидців та продемонструвала архівні фото.

Трагедію на Чорнобильській атомній електростанції називають найбільшою техногенною катастрофою в історії мирного атома, але на жаль, ми досі не знаємо всієї правди про ті події. Проте мільйонам українців добре відомо, яку високу ціну заплачено за те, щоб урятувати Україну, увесь світ від ще більшої катастрофи. І заплачено найдорожчим – людським здоров’ям і самим життям.