портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 24 квітня 2024 року, 20:10

🔹Оперативна ситуація по Донецькій області станом на ранок 24 квітня. За добу росіяни 15 разів обстріляли населені пункти Донеччини. Внаслідок ворожих атак поранення отримали 5 мешканців області. З лінії фронту евакуйовано 138 людей, у тому числі 16 дітей.

🔸Красногорівка та Часів Яр під постійним обстрілом росіян: мешканці залишаються в зоні ризику. У містах перебуває майже дві тисячі людей. Завозити гуманітарну допомогу в ці населені пункти дедалі  все складніше.

🔹Щоб не отримувати громадянство рф 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини Очеретиного. Його зустріли волонтери і евакуювали у безпечне місце. Далі його направлять до будинку для літніх людей, де пенсіонер отримає усі необхідні послуги.

🔸Настоятель Святогірської Лаври Арсеній отримав підозру від СБУ. Клірик під час літургії повідомив про розташування блокпостів у Краматорському районі на Донеччині. Це відео з координатами укріплень було на сайті лаври та місцевій групі Телеграм-каналу.  Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі.

🔹Уряд хоче звільнити від орендної плати за державне та комунальне майно на територіях, де ведуться активні бойові дії. Також пропонується встановити місячну орендну плату у розмірі 1 гривні за квадратний метр площі для гуртожитків, де живуть переселенці.

🔸Мобільні центри зайнятості допомагають жителям віддалених громад Донецької області знайти роботу, пройти профнавчання та розвивати власний бізнес.  Так, цього дня офіс на колесах працював у с. Райське. Фахівці центру зайнятості ознайомили з проєктом "єРобота", а саме грантовими програмами "Власна справа" та "Грант для ветеранів".