портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині фахівці центрів зайнятості допомагають працевлаштуватись внутрішньо переміщеним особам

Опубліковано 26 квітня 2024 року, 14:40 , Донецький обласний центр зайнятості

26 квітня фахівці Донецького обласного центру зайнятості провели онлайн-зустріч з представниками недержавних громадських, благодійних та міжнародних організацій, які опікуються питаннями працевлаштування, навчання та надання психологічної підтримки внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

В.о. директора Донецького обласного центру зайнятості Наталя Адамова підкреслила: «Значну підтримку ВПО надають міжнародні організації, і ми розуміємо, що тільки у партнерстві можна вирішувати проблеми. Сподіваюсь, що разом ми зможемо розробляти та втілювати інноваційні проєкти, які допоможуть швидше та ефективніше адаптуватися до нових умов життя та знайти роботу за фахом».

Під час заходу фахівці служби зайнятості презентували сервіси та послуги, які пропонуються переселенцям. Це зокрема: підбір роботи, профорієнтаційні послуги, отримання ваучера на навчання тощо.

Також обговорювалися програми компенсацій для роботодавців, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб.

За підсумками зустрічі були окреслені подальші кроки співпраці, що включають розробку та впровадження спільних проєктів, спрямованих на сприяння працевлаштуванню переселенців, ефективне інформування про вакансії, можливості отримання ваучерів на навчання та самозайнятості, а також надання психологічної та соціальної підтримки у процесі пошуку роботи.

Якщо ви є ВПО та шукаєте роботу, звертайтесь до наших фахівців https://t1p.de/2u2np. Вам допоможуть підібрати вакансію, пройти профнавчання, отримати ваучер на навчання та інші необхідні послуги.

Разом ми подолаємо будь-які труднощі!