портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міністерство молоді та спорту України провело нараду з активом Донецької та Луганської областей

Опубліковано 26 квітня 2024 року, 15:17 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

25 квітня низку актуальних питань з розвитку сфери фізичної культури і спорту в двох східних регіонах України розглянули на нараді, ініціатором якої виступило Міністерство молоді та спорту.

Учасниками заходу в онлайн режимі стали працівники Мінмолодьспорту, керівники структурних підрозділів з питань спорту Донецької і Луганської обласних державних адміністрацій, керівники органів управління фізичною культурою та спортом виконавчих органів рад територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів, райдержадміністрацій, районних військових адміністрацій, директорів ДЮСШ, центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», голів фізкультурно-спортивних товариств Донеччини та Луганщини.

Координував нараду директор департаменту масового спорту та здоров’я нації Міністерства молоді та спорту України Сергій Тимофєєв. Він зауважив, що для Міністерства надзвичайно важливим є діалог з регіонами і територіальними громадами, а особливо – представниками адміністративних одиниць, які нині окуповані російськими військами і де точаться активні бойові дії.

«Новий формат започаткованого сьогодні спілкування зі спортивним активом громад дозволяє Міністерству молоді та спорту України отримати максимальний рівень комунікації, відповісти на актуальні питання, що виникають на місцях. Багатьох змін потребують діючі нині нормативні-правові документи, які регулюють функціонування спортивної сфери. Позиція Мінмолодьспорту – ми одна велика родина, де цінується конструктивний діалог та обмін досвідом. Впевнений, що тільки разом нам вдасться подолати всі непрості виклики», - наголосив Сергій Тимофєєв.

«Попри складнощі воєнного часу та часткову окупацію, робота щодо розвитку спортивної сфери Донецької області триває. 45 громад постійно на зв’язку, на регулярних нарадах у онлайн-режимі спільно розглядаємо нагальні питання, що сприяє їх оперативному вирішенню. Велика увага наразі приділяється налагодженню функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також забезпеченню умов для масового спорту завдяки плідній діяльності центрів «Спорт для всіх», за допомогою реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», - зазначив начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

«Луганщина та Донеччина вже 10 років працюють в умовах війни, і ми дуже дякуємо Міністерству молоді та спорту України за допомогу у вирішенні нагальних питань. Нині практично вся територія Луганської області окупована російськими військами, і це є основною проблемою. Але, наскільки це дозволяють умови сьогодення, триває фінансування заходів щодо розвитку сфери фізичної культури та спорту, зазначених у відповідній регіональній Програмі. Маємо зберегти те, що маємо наразі. Продовжуємо працювати на результат, який дозволяє прославляти Україну на міжнародній арені», - сказав начальник управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Антон Волохов.

Заступник директора департаменту спорту вищих досягнень Міністерства молоді та спорту України – начальник відділу літніх олімпійських видів спорту Нельсон Гайріян висвітлив для колег зі східних регіонів наступні питання: бронювання членів збірних команд України; врегулювання переходу спортсменів із Донецької та Луганської областей до інших регіонів України; щодо можливості національним спортивним федераціям та фізкультурно-спортивним товариствам при комплектуванні та внесенні змін до складу спортсменів національних збірних (розділ «адміністративно-територіальна одиниця регіонального рівня») враховувати пункт 8 розділу ІІ Положення про рейтинг з олімпійських та неолімпійських видів спорту в Україні.

Начальник відділу дитячо-юнацького та резервного спорту департаменту масового спорту та здоров’я нації Мінмолодьспорту Зінаїда Осіпова у своїй доповіді роз’яснила інформацію про присвоєння кваліфікаційної категорії тренерам-викладачам, категорій дитячо-юнацьким спортивним школам в воєнний та післявоєнний період, а також про внесення змін до навчальних програм з видів спорту в частині дистанційного або онлайн режиму проведення навчально-тренувальних занять в дитячо-юнацьких спортивних школах на період воєнного стану.

Заступник директора департаменту масового спорту та здоров’я нації Мінмолодьспорту – начальник відділу моніторингу фізичної культури Тетяна Семеник зазначила питання фінансування заходів з фізичної культури та спорту з місцевих бюджетів територіальних громад, як частини реалізації Державної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на період до 2024 року.

Заступник директора департаменту масового спорту та здоров’я нації Мінмолодьспорту – начальник відділу координації фізкультурно-спортивної реабілітації, спорту осіб з інвалідністю та спорту ветеранів війни Лідія Юзвов акцентувала увагу колег на питанні про створення умов для занять руховою активністю всіх груп населення, зокрема осіб з інвалідністю, ветеранів війни, та передумови розвитку адаптивного спорту в Україні.

В.о. начальника відділу формування здорового способу життя департаменту масового спорту та здоров’я нації Міністерства молоді та спорту України Гліб Колмогоров розповів про впровадження нових проєктів і реалізацію існуючих з організації та проведення комплексних, багатоступеневих та інших заходів для залученням населення до занять масовим спортом – зокрема, серед військовослужбовців, всеукраїнські шкільні ліги «Пліч-о-пліч», «Ігри громад».