портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Шевченко привітав учасниць стратегічної сесії Коаліції 1325

Опубліковано 27 березня 2024 року, 19:46

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко звернувся з вітальним словом до учасниць стратегічної сесії Коаліції 1325 Донеччина «Жінки, мир, безпека», яка відбулась в м.Київ.

Зазначимо, що резолюція Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека" є одним з найважливіших документів, який визначає важливість участі жінок у всіх аспектах роботи з питань миру та безпеки. На Донеччині також реалізуються заходи та завдання у межах відповідного Плану дій на 2021-2025 рр.

Під час формування Плану, за ініціативою 36 громадських організацій Донецької області було утворено Коаліцію 1325 Донеччина «Жінки, мир, безпека». Зазначена ініціатива була підтримана міжнародною організацією ООН Жінки. Зараз Коаліція 1325 об’єднує близько 50 ГО.

Завдяки роботі Коаліції здійснюється реалізація багатьох проєктів з проведення пілотних аудитів безпеки громад, залучення експертів для консультацій, моніторингу, актуалізації та внесення змін до Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» в Донецькій області, а також розробки місцевих планів дій на рівні громад тощо.

Важлива ціль – об’єднання зусиль органів влади, місцевого самоврядування, міжнародних та активних громадських організацій для імплементації спільних заходів та ініціатив. 

Лідерство українських жінок під час війни відіграє надважливу  роль: жінки поряд з чоловіками стоять на лініях вогню, виконують військові задачі в лавах Збройних сил України, вони навчилися жити під постійною загрозою, розбиратись у зброї, тактичній медицині та електрогенераторах та всьому іншому, з чим раніше навіть не зустрічалися, і роблять це доволі успішно та швидко. 

Діяльність жіночих об’єднань зокрема Коаліції 1325 Донеччина допомагає жінкам утвердитись та знайти своє місце – найкращу ділянку спільного фронту, де їхні зусилля прицільно б’ють, розв'язують конкретні проблеми та без перебільшення наближають нашу перемогу.