портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 28 березня 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують загиблих захисників з Донеччини.

26 жовтня 2023 року, виконуючи бойове завдання поблизу села Підстепне на Херсонщині загинув 37-річний морпіх Христофор Попов, позивний Форік.

Христофор – уродженець і житель міста Мирноград. Навчався у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №17. Потім закінчив Мирноградський професійний гірничий ліцей №105. Працював на шахтоуправлінні «Покровське». Був гарним фахівцем. Колеги згадують його як добру та надійну людину.

У березня 2022 року Христофор пішов захищати свою Батьківщину та сім’ю від російських окупантів. Службу ніс у 38-ій окремій бригаді морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ. Був командиром відділення-командиром машини. Виконував бойові завдання на рідній Донеччині: Мар’їнка, Авдіївка, Павлівка, Новодонецьке, Велика Новосілка. Згодом вирушив на інші напрямки фронту.  

«Був дуже чудовим батьком і чоловіком. Завжди посміхався. Ціною свого життя він врятував побратима. Він – наш Герой», – розповіла дружина полеглого бійця Євгенія.

«Христофор був справжнім командиром та, перш за все, справжньою і гідною людиною, яка ніколи не була осторонь проблем своїх підлеглих і побратимів, він завжди піклувався про них, був підтримкою та позитивом. Людиною, яка вірою і правдою була на стороні добра. Цей чоловік був гордістю своєї сім’ї, підтримкою, міцною опорою, без якої неможливо уявити своє життя», – написали його близькі.

Поховали Героя на кладовищі «Озерки» в рідному Мирнограді.

Вдома на Христофора чекали батьки, дружина і донька, якій на момент загибелі тата було 3 роки. 

З 24 лютого росіяни вбили 1894 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4741. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!