портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Карачуні проходить всеукраїнська акція «Донеччина зустрічає своїх захисників»

Опубліковано 05 липня 2021 року, 12:15

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко разом із міністеркою у справах ветеранів Юлією Лапутіною та заступником Командувача Об’єднаних сил генерал-майором Віктором Ганущаком взяли участь у всеукраїнській акції «Донеччина зустрічає своїх захисників» сьогодні,  5 липня.  

Акція «Донеччина зустрічає своїх захисників!» проводиться на горі Карачун та триватиме до 6 липня. Вона зібрала разом представників ветеранських організацій учасників АТО/ООС, військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, представників громадських об’єднань військово-патріотичного спрямування, молодь, яка займається у військово-патріотичних клубах. Тут відбуваються історичні лекції, орієнтування на місцевості, заняття з поводження зі зброєю, самооборони та протимінної безпеки. Працює виставка техніки.

Сьогодні виповнюється сім років з дня, коли українська армія зайняла міста півночі Донеччини - Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку.  «Тоді ці міста мали дуже стратегічне значення для окупантів.  Втім, їх намірам не судилося збутися, цьому завадили Збройні сили, цьому завадили добровольчі об’єднання. Ми постійно, кожного дня повинні пам’ятати їх подвиг. Ми завжди повинні шанувати героїв»,  -  сказав очільник області.  

Заступник  Командувача Об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак нагадав, що в перші дні російської збройної агресії на захист України встали добровольчі батальйони, волонтери, Збройні сили, Національна гвардія та інші військові компоненти держави.  

«Сім років російсько-української війни. Тисячі кілометрів бойових доріг.  Втрати, але і перші перемоги. Сім років назад були звільнені міста Краматорськ, Слов’янськ, Костянтинівка,  Дружківка. Напередодні ми відзначили звільнення Маріуполя. Ми пам’ятаємо ті дні, ті героїчні подвиги наших хлопців і дівчат. На жаль, війна забирає найкращих.  Вічна пам’ять тим, хто загинув. Вони в наших серцях»,  - сказав  Віктор Ганущак.

Міністерка у справах ветеранів  Юлія Лапутіна зазначила, що РФ довгі роки проявляла приховану агресію до незалежної України.  «У 2014 році Росія зазіхнула на нас своїми збройними силами. Розпочалась російсько-українська війна. Але Росія не знала, і це її помилка, що існує українська нація, і Донеччина це показала найкращим чином.  Об’єдналися та відсікли цю навалу наші Збройні сили, Національна гвардія, Служба безпеки, добровольчі формування,  українці, що проживають тут,  на Донеччині, які допомагали армії.  Дякую всім вам, тільки разом ми зможемо перемогти»,  -  сказала вона.  

Присутні також взяли участь у меморіальному заході із вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули при звільненні та обороні півночі Донеччини.