портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У місті Маріуполь запрацював сервіс «єМалятко»

Опубліковано 04 березня 2020 року, 17:47 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

До переліку десяти пілотних міст України, в яких Міністерство цифрової трансформації України запроваджує послугу «єМалятко», входить і місто Маріуполь.

Відтепер маріупольські молоді батьки мають змогу скористатися послугою «єМалятко» та отримати кілька електронних послуг за однією заявою.

Департаментом соціального захисту населення Маріупольської міської ради здійснено перше призначення допомоги при народженні дитини за заявою, наданою у сервісі «єМалятко».

Зазначаємо, що відповідно до Порядку надання комплексної послуги «єМалятко», затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 691, батькам новонародженої дитини під час державної реєстрації її народження надано можливість отримати комплексну послугу «єМалятко», яка складається з державної реєстрації народження дитини та її походження, реєстрації місця її проживання, призначення державної допомоги при народженні дитини, призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я, реєстрації дитини у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї, визначення належності новонародженої дитини до громадянства України, внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.