портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті триває реконструкція обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру

Опубліковано 11 грудня 2018 року, 11:15 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

На Донеччині реконструюють обласний лікарсько-фізкультурний диспансер. Через проведення на території Донецької області антитерористичної операції, диспансер було перереєстровано з міста Донецьк до міста Бахмут. Задля створення якісного ведення медично-біологічного контролю провідних спортсменів, здійснення медичного контролю дитячо-юнацького спорту, із комунальної власності територіальної громади м. Бахмут у спільну власність було передано приміщення цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Бахмутського державного підприємства «Донецька залізниця».

  • З метою приведення зазначеної будівлі до придатного стану за рахунок коштів обласного бюджету в жовтні 2017 року розпочалася реалізація проекту. У березні-квітні 2018 року було проведено коригування проектно-кошторисної документації, з урахуванням зростання цін на матеріали, збільшенням заробітної плати, а також додаткових робіт, необхідність яких виявлено в ході реконструкції. Переможцем відкритих торгів на проведення будівельних робіт, що відбулись у квітні, визначено товариство з обмеженою відповідальністю «Хозхімсервіс».

Загальна сума проекту, згідно оновленої ПКД, складає майже 49,5 млн. грн. Роботи виконуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку за співфінансування з обласного бюджету на рівні 30%. На 2018 рік передбачено кошти ДФРР у сумі 20119,160 тис. грн. та кошти обласного бюджету 2235,462 тис. грн. З урахуванням нової експертизи, для повного завершення реконструкції об’єкту не вистачає 25157,375 тис. грн. Для вирішення цього питання проект подано на участь у конкурсному відборі програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2019 році.

На сьогоднішній день виконано більшу частину фасадних робіт – утеплення стін металопрофілем, завершуються роботи із заміни покрівлі на металочерепицю. Також здійснено перекриття між першим та другим поверхами – як у головному корпусі, так і в майбутньому гуртожитку. Окрім цього, у приміщеннях тривають роботи з внутрішнього оновлення. До кінця року планується завершення наступних видів робіт у головному корпусі: покрівля, фасад, бетонні роботи, розводка тепломережі та електромережі, а також придбання ліфту та 2 підйомників.

Будівлі лікарсько-фізкультурного диспансеру передбачаються для надання медичної допомоги населенню в частині проведення профілактики, діагностики, лікування захворювань та ушкоджень, пов’язаних із заняттям фізичною культурою і спортом. Будівля гуртожитку передбачена для розміщення та проживання медичного персоналу та лікарів.

На першому поверсі передбачено розміщення діагностичного відділення – МРТ, флюорографія, УЗД; лабораторії загально-клінічних та біохімічних досліджень; кабінетів лікарів – кардіолога, ортопед-травматолога, гінеколога, отоларинголога, офтальмолога, психотерапевта, невропатолога, стоматолога; допоміжні технічні, адміністративні приміщення, гардероб. На другому поверсі передбачено розміщення палатного відділення на 8 ліжок; операційного блоку, залів лікувальної фізкультури та механотерапії, адміністративних кабінетів.

Нагадаємо, у Донецькій області служба лікарського контролю (спортивної медицини) за особами, що займаються фізичною культурою і спортом, існує з 1947 року та представлена обласним лікарсько-фізкультурним диспансером. На території регіону, що непідконтрольна українській владі, залишилося все необхідне обладнання та саме головне – будівля. З переміщенням диспансеру у місто Бахмут, організація проводить діяльність на стадіоні «Металург», де орендує приміщення загальною площею 208 кв. м. А це не дозволяє закуповувати медичне обладнання для повноцінної діяльності диспансеру, розширювати штат працівників.