портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: У Слов’янську завершено реконструкцію стадіону імені Юрія Скиданова

Опубліковано 13 жовтня 2020 року, 16:32 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Завершилася реконструкція стадіону імені Юрія Скиданова у Слов’янську, яка проходила   у рамках програми президента України «Велике будівництво».

Така масштабна реконструкція стадіону ім. Юрія Скиданова комунального закладу «Спортивний клуб за місцем проживання «Культурно-спортивний центр» міста Слов’янськ була проведена вперше за 67 років. З метою історичної спадкоємності зберегли кольорову гамму, що була на момент відкриття споруди в 1953 році — поєднання жовтого й білого.

Для мешканців місту тут створено комфортні умови для занять багатьма видами спорту, є можливість для   проведення щоденних тренувань і різноманітних змагань.

Навколо футбольного поля 105х68 метрів з натуральним газоном, який є одним із кращих у Донецькій області, облаштували бігові доріжки з сучасним гумовим покриттям. Оновили трибуни, на яких встановили 2,5 тисячі глядацьких сидінь. Збудували тенісний корт, універсальний майданчик для гри у волейбол та баскетбол, міні-футбольне поле. Окрім цього, обладнали зовнішнє освітлення та сучасне електронне табло, встановили огорожу і зробили благоустрій території.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 38,2 млн грн, роботи фінансувалися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та міського бюджетів. Підрядником виступив ТОВ «Моноліт-центр», замовник робіт – управління житлово-комунального господарства Слов'янської міської ради.

Нагадаємо, до переліку об’єктів Донецької області в контексті національної програми «Велике будівництво» потрапило 5 стадіонів. Першими завершили роботи в Краматорську: у травні – на критому футбольному полі зі штучним покриттям у міському парку культури та відпочинку «Сад Бернацького», у вересні – на спортивно-оздоровчому комплексі по вулиці Парковій. Станом на середину жовтня 2020 року виконано реконструкцію стадіону «Шахтар» у місті Селидове та  завершено спорудження «з нуля» сучасного стадіону в місті Волноваха.