портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Агентство ООН у справах біженців знову долучиться до відновлення житла поблизу лінії розмежування

Опубліковано 21 вересня 2021 року, 17:05

Агентство ООН у справах біженців відновлює реалізацію грантового проєкту з відновлення житла поблизу лінії розмежування у Донецькій області. Про це стало відомо сьогодні, 21 вересня, під час зустрічі радника з польових питань офісу Агентства ООН у справах біженців на сході України Вартана Мурадяна з заступником голови Донецької облдержадміністрації Вадимом Філашкіним.

«Цього року ми відновлюємо програму з грантової підтримки мешканців Донецької області, які постраждали внаслідок військового конфлікту. В той час, як обласна влада та підрозділи ДСНС відновлюють пошкоджені будинки, ми хочемо звернути увагу на внутрішнє оздоблення приміщень. Адже окрім відновлених стін та покрівель люди мають право на комфортні умови життя. Розмір одного гранту на проведення внутрішніх робіт становитиме близько 10 тисяч гривень», - зазначив Вартан Мурадян.

За його словами, проєкт буде реалізовано у населених пунктах, розташованих на відстані 0 – 5 км від лінії розмежування. Пріоритет буде надаватись багатодітним сім’ям, сім’ям, які втратили годувальника, сім’ям, у яких проживають особи з інвалідністю або особи похилого віку.

Вадим Філашкін подякував за підтримку мешканців області та зазначив, що зі свого боку обласна влада не припиняє докладати зусиль для відновлення житла.

«Підрозділами ДСНС за рахунок обласного матеріального резерву цього року відновлено 576 будинків, і люди повертаються до своїх домівок. Впевнений, що спільними зусиллями ми будемо працювати над тим, щоб усі люди повернулись до своїх відновлених будинків», - наголосив заступник очільника області.

Протягом зустрічі були розглянуті шляхи співпраці обласної влади та Агентства ООН у справах біженців. Зокрема, Вадим Філашкін зазначив, що спеціалісти департаменту цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Донецької ОДА готові надати усю необхідну допомогу для реалізації спільних проєктів поблизу лінії розмежування.