портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Добровольці – захисники Авдіївки отримали посвідчення учасників бойових дій

Опубліковано 08 липня 2021 року, 17:59

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна в ході робочої поїздки до Донецької області відвідала місто Авдіївка, де вручила бійцям добровольчого підрозділу ДУК ПС посвідчення учасників бойових дій.

«Дуже важливо, що добровольці почали отримувати посвідчення УБД. Особисто для мене, це в першу чергу не пільги, а визнання державою своїх захисників, вдячність їм. У 2014 році мені пощастило воювати пліч-о-пліч з десятками добровольців. І вони довели, що добровольці – це мужні, віддані, героїчні чоловіки та дівчата, готові боронити свою землю. Бережіть себе та обов’язково повертайтесь додому живими з перемогою!», - наголосила Юлія Лапутіна під час зустрічі з добровольцями.

Міністерка також оглянула базу добровольчого підрозділу та ознайомилась з умовами проживання бійців. Власними силами та за допомогою волонтерів їм вдалось облаштувати комфортну базу постійної дислокації, у приміщеннях якої розташовані казарми, столова, кухня, пральня та господарські приміщення, а на території – спортивні майданчики, місця перебування техніки, плац та навіть концертний майданчик.

Нагадаємо, що ДУК ПС – підрозділ, створений у 2014 році як відповідь на агресію Російської Федерації. Підрозділ брав участь у значній кількості великих армійських операцій 2014-2016 років, деякі частини продовжили службу на лінії розмежування і надалі. Офіційного статусу підрозділ не має, а дії координує з командуванням Операції об’єднаних сил. Наразі підрозділи ДУК ПС виконують завдання з медичного забезпечення армійських підрозділів та аеророзвідки.

У Авдіївці Юлія Лапутіна також відвідала мурал з зображенням вчительки Марини Марченко та місце, де невдовзі буде створений меморіал захисникам Авдіївської промзони.