портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 5 мільярдів гривень буде спрямовано на реалізацію проектів у Донецькій області міжнародними організаціями

Опубліковано 05 березня 2019 року, 13:13 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Протягом 2019-2020 років у Донецькій області планується реалізувати 11 проектів за рахунок донорів та міжнародних організацій на загальну суму у понад 5 мільярдів гривень. Про це під час засідання колегії Донецької облдержадміністрації повідомила директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксана Головко.

«В минулому році було визначено акцент на сприяння економічному розвитку. Вперше після початку війни у області було розроблено інвестиційний паспорт, створено каталог підприємств малого та середнього бізнесу, оновлено веб-сайт Донецької обласної адміністрації. Зустрічі з міжнародними організаціями ми спробували перетворити у окрему одиницю виміру. Загальну суму інвестицій ми розділили на кількість зустрічей керівництва області з міжнародними партнерами. Орієнтовна «середня вигода» для Донецької області від візиту іноземної делегації у минулому році  складає 18,4 мільйони гривень», - заявила Оксана Головко.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зауважив, що на Донеччині ведеться робота з координації реалізації проектів.

«Нами започаткована координаційна рада міжнародних донорів. Це дозволяє більш оперативно та якісно реагувати на виклики, які постають перед областю, а також ефективно впроваджувати проекти, затребувані на певних територіях», - зазначив Олександр Куць.

За словами Оксани Головко, найбільш активними партнерами Донеччини є уряди країн ЄС, США та Японії, а також міжнародні організації Норвезька рада у справах біженців, ЮНІСЕФ, Товариство Червоного Хреста та Товариство Люксембурзького Червоного Хреста в Україні.