портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Захисників і захисниць України на Донеччині вітали запальними піснями та танцями

Опубліковано 14 жовтня 2021 року, 22:20

Урочистий концерт "Найкращим синам і дочкам України" з нагоди Дня захисників і захисниць України пройшов у Краматорську.

Заслужений академічний ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України влаштував справжнє свято для учасників та ветеранів АТО/ООС, членів їх сімей та гостей заходу.

Артисти і музиканти виконали творчі номери, у яких розповіли історію українських традицій та боротьби українського народу за незалежність у роки російсько-української війни. Учасники ансамблю не тільки привітали воїнів зі святом, але й подарували гостям позитивний настрій на весь день.

На початку свята до присутніх з вітальним словом звернувся заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

«Від імені голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка вітаю вас з Днем захисників і захисниць. Бажаю вам найміцнішого здоров’я, всього найкращого та миру усім нам. Не можу в цей святковий день не згадати тих героїв, які віддали свої життя для того, щоб ми сьогодні знаходились тут – у мирному Краматорську. Вони віддали життя для того, щоб наша країна була незалежною, для того, щоб наші діти та онуки ніколи не знали, що таке війна. Будемо сподіватись, що зовсім скоро ця клята війна закінчиться. Слава Україні!», - сказав заступник очільника області.

Облдержадміністрацією у 2020 році було започатковано проєкт "Місто Героїв", у межах якого художники Донеччини та України створюють портрети захисників України, які народилися або жили в нашому краї та загинули під час російсько-української війни. У залі були присутні родини загиблих. Вадим Філашкін вручив портрет Івана Олександровича Литвинова, капітана, командира взводу 3-го окремого полку спеціального призначення, матері загиблого - пані Аллі Литвиновій та портрет Сергія Георгійовича Майбороди, старшого матроса, старшого водія 2-го відділення морської піхоти 2-го взводу морської піхоти 1-ої роти морської піхоти батальйону морської піхоти 36-ої окремої бригади морської піхоти, дружині загиблого - пані Олені Майбороді.

Після завершення урочистого концерту артистам Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України вручили квіти від імені голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка та командувача ООС Олександра Павлюка.

Також під час урочистого заходу працювала виставка робіт військових фотокореспондентів, світлини яких зображають життя на передовій та історії солдатів української армії, які стали на захист Батьківщини.