портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

30 тисяч шкільних підручників та подарунки до свят: як пройшов візит Президента та його дружини на Донбас

Опубліковано 20 грудня 2018 року, 20:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Президент України Петро Порошенко та Перша леді України Марина Порошенко з робочим візитом відвідали Донецьку область. Вони відвідали інклюзивно-ресурсний центр у місті Бахмут та передали комплекти сучасних україномовних підручників для шкіл північної частини Донеччини. Підручники були придбані в рамках реалізації проекту «Україна  - єдина» Фонду Порошенка на загальну суму 2,2 млн гривень.

«Ми не тільки вивчили слово «інклюзія», але й знаємо що таке ІРЦ. Тут такі вчителі, такі фантастичні діти. Уявіть, лише декілька років тому ці діти вимушені були сидіти у чотирьох стінах, але подивіться, які у них фантастичні очі, які вони добрі. І уявіть, що за ці чотири роки ми відкрили для них цей світ. І за це я хочу подякувати вчителям, які змогли імплементувати інклюзивну освіту у школах», - зазначив Президент України Петро Порошенко.

Звертаючись до присутніх, Марина Порошенко зазначила, що раніше спілкувалась з учнями Донецької області та дізналась про проблему з наявністю українських підручників.

«Ми робимо усе необхідне, аби школярі максимально швидко отримували нові українські підручники, щоб у дітей був шанс встигнути підготуватись до ЗНО та вступити до українських вишів, отримати хороші професії. Я дуже вдячна керівництву Донецької області за те, що вони швидко відреагували та надали усю необхідну інформацію про те, які підручники та у якій кількості потрібні школам області», - зауважила Перша леді України.

Президент разом з дружиною вручили голові Донецької облдержадміністрації Олександру Куцю сертифікат на отримання 30 тисяч підручників для шкіл області. Також вони передали солодкі подарунки для учнів бахмутської школи №2.