портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Атлас адміністративно - територіального устрою України

Опубліковано 06 жовтня 2020 року, 15:01 , Департамент економіки облдержадміністрації

Атлас адміністративно - територіального устрою України розробили Міністерство розвитку громад та територій України, Товариство дослідників України за підтримки проєкту «Підтримка належного врядування в місцевих громадах як складової реформи децентралізації» Координатора проєкту ОБСЄ в Україні.

Реформа місцевого самоврядування триває в Україні з 2014 року та  демонструє вагомі здобутки. В основу реформи покладені положення Європейської хартії місцевого самоврядування та найкращі світові стандарти суспільних відносин у цій сфері.

Завдяки прийняттю розпорядження Кабінетом Міністрів України «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Донецької області» від  06  травня 2020 року №  540-р та постанови Верховної Ради України від  17  липня 2020 року № 807-IХ «Про утворення та ліквідацію районів», Україна фактично отримала новий адміністративно - територіальний устрій.
 
Згідно з новим адміністративно-територіальним устроєм, Донецька область включає 8 районів, 3 з яких знаходяться на  тимчасово непідконтрольній українській владі частині регіону та  66 об’єднаних територіальних громад (20 з яких розташовані на тимчасово непідконтрольній українській владі території) межі області при цьому залишилися без змін. 

Ознайомитись з Атласом адміністративно - територіального устрою України можна за посиланням: https://bit.ly/30d9TjM.