портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти Донеччини направились на оздоровлення та відпочинок до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек» на IX тематичні зміни

Опубліковано 05 вересня 2019 року, 14:35 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

59 дітей Донецької області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, направились на IX тематичні зміни до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек», в тому числі 33 дітей з 04 вересня - до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» м. Одеса на тематичну зміну «Я – бренд своєї країни» (зміна з 04.09. до 24.09.2019), та 26 дітей з 31 серпня - до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» на тематичну зміну «Старти юніорів» (зміна з 31.08. до 20.09.2019).

В рамках зміни «Старти юніорів» ДПУ «МДЦ «Артек» відбудеться традиційна олімпійська зміна, учасниками якої стануть близько 650 дітей з усієї України.

Тематична зміна спрямована на основі досягнень українських спортсменів, сприяння утвердженню національної гідності, усвідомленому вибору активного, здорового способу життя.

Олімпійське майбутнє України народжується в Артеку і цьому є підтвердження на прикладах славетних українських спортсменів-артеківців. Зміна допоможе дітям познайомитися з системою підготовки олімпійської збірної України, взяти участь у змаганнях з олімпійських та не олімпійських видів спорту тощо.

Як вже заведено, в гості до артеківців прийдуть українські олімпійці, видатні спортсмени та тренери. Саме на цій зміні зможуть зробити свій перший крок до спортивного Олімпу майбутні українські олімпійські чемпіони. Протягом зміни проходитимуть спортивні змагання між командами, які завершаться великим святом українського спорту.

Важливою подією стане фінал всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя». Домінуючими напрямками стануть – змагання з регбі та футболу, старти олімпійців-юніорів, проекти, спрямовані на формування здорового способу життя.

Координаційним центром з надання правової допомоги Міністерства юстиції України будуть проведені тренінги та вікторини для підвищення правової обізнаності дітей та молоді.

В рамках спільного з Київським міським центром зайнятості проекту, працюватиме Мобільний центр профорієнтації з маршрутним листом та переліком послуг. Артеківці з цікавістю пройдуть профдіагностичне тестування, майстер-клас «Як вдало вибрати професію», зіграють у ділові профорієнтаційні ігри.

Сумісно з представниками пожежної частини та патрульної поліції будуть проведені заняття із поводження в надзвичайних ситуаціях, самозахисту, інструктажі про безпеку життя, поінформування про права дитини та їх захист.

Київським молодіжним центром буде проведений тренінг з відеомейкінгу для створення власноруч артеківцями авторські документально-публіцистичні фільми.

На цій зміні артеківці приймуть учать у проектах: дослідницько-освітній – «Артеківська Козацька Січ» та культурно-мистецький – «Арт-село». Діти візьмуть участь у дослідницько-освітньому квесті «В пошуках козацьких скарбів», в якому ознайомляться із історією, звичаями та козацьким самоврядуванням, пограють в історичний батл «Видатні козаки», позмагаються у спортивних козацьких іграх, заспівають українські народні та козацькі пісні, розкажуть вірші, прислів’я та приказки про козаків і зготують козацький куліш.

Вереснева зміна в УДЦ «Молода гвардія» збере понад 800 відпочивальників. Протягом свого відпочинку у дитячому центрі діти матимуть змогу об’єднуватися за розмаїтими напрямами власних інтересів для реалізації свого лідерського, творчого та інтелектуального потенціалу. Вже на початку зміни відбудеться старт конкурсів дитячих проектів (конкурс дитячих стартапів «SMART», конкурс дитячих короткометражних фільмів «MG2019»). У  Міжнародний день грамотності (8 вересня) пройде  соціальна акція «Грамотність – це стильно». У  Міжнародний день краси (9 вересня) – конкурсна програма «Подіум»  і конкурс краси «Красуня-осінь-2019».

В рамках зміни відбудуться події Всеукраїнського форуму учнівських трудових об’єднань (сільськогосподарський квест «Україна – аграрна країна», відвідування та презентація Агропідприємства «Еврика», відвідування та презентація лабораторії «Сигента», відвідування та презентація Національної академії харчових технологій, презентація виставки сільськогосподарських досягнень в рамках обласної виставки-презентації «Щедрість рідної землі»). 

До відома батьків, в ДП УДЦ «Молода гвардія» та ДП МДЦ «Артек» працюватиме загальноосвітня школа, яка кожного буднього дня запрошуватиме учнів усіх класів на уроки.

Зміни триватимуть 21 день.

Бажаємо дітям яскравих емоцій, веселого відпочинку, нових друзів!

Наступна зміна в ДП «УДЦ «Молода гвардія» планується з 27 вересня 2019 року, в ДПУ «МДЦ «Артек» - з 25 вересня 2019 року.

Для отриманням путівок необхідно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виконавчих органів міських рад, райдержадміністрацій за місцем проживання.