портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина може зіткнутися з дефіцитом лікарів у випадку критичного збільшення пацієнтів з COVID-19

Опубліковано 02 жовтня 2020 року, 16:43

Донецька область може зіткнутися з дефіцитом лікарів у випадку критичного збільшення кількості хворих на COVID-19.  Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську.

 «Поки в лікарнях вистачає як ліжок, так і лікарів, які можуть допомагати усім пацієнтам з коронавірусом. Ми перейшли до підготовки лікарень другої ланки. Є значна проблема – велика втома лікарів, лаборантів, які проводять ПЛР-дослідження, адже вони працюють в режимі нон-стоп. І якщо апарати ШВЛ, кисневі концентратори і засоби індивідуального захисту ми можемо закупити, взяти і доставити лікарів ми не можемо», -  сказав Павло Кириленко.

Він констатував, що наразі ситуація з COVID-19 загострюється, і саме від сумлінності кожного мешканця області залежить те, наскільки ефективно Донеччина буде протистояти цій хворобі.

«Розповсюдження є, і воно неминуче. Але ми протистояли цьому і цей важкий етап ми пройдемо, і пройдемо так, щоб кількість смертей звести до нуля»,  - сказав очільник області.

З початку пандемії на Донеччині на COVID-19 захворіли  3650 осіб, з них 1496 пацієнтів одужало, ще 2099 – продовжують лікування. П’ятдесят п'ять випадків коронавірусної хвороби завершилося летально.