портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина очікує на надходження понад 10 тисяч доз вакцини CoronaVac

Опубліковано 14 квітня 2021 року, 15:50

Донецька область очікує на надходження понад 10 тисяч доз вакцини CoronaVac вже найближчим часом.   Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«Вакцина CoronaVac вже в Україні.  За графіком доставки Донецька та Луганська область стоять на 15 квітня.  Ми отримаємо витратні матеріали, шприці та  контейнери безпеки. Вакцина буде розподілена між Центрами первинної медико-санітарної допомоги області», -  сказав Олександр Педенко.

Він зазначив, що передусім вакциною CoronaVac (Sinovac) щепитимуть  маломобільні групи населення, людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядають, та освітян, які будуть задіяні у ЗНО у 2021 році. 

Очікується, що Донеччина отримає вакцину CoronaVac у кількості 10 320 доз.  Для повної імунізації від COVID-19 потрібно дві дози вакцини, інтервал введення яких складає 28 днів.

 Також до Донецької області днями має надійти вакцина Pfizer/BioNTech у кількості 2 340 доз.