портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Готовність перших класів Донеччини за програмою Нова українська школа

Опубліковано 05 вересня 2019 року, 09:39 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У закладах загальної середньої освіти розпочався новий навчальний рік. Особлива увага приділяється тим освітянам, які працюватимуть за програмою «Нова українська школа», адже сучасне життя потребує сучасного вчителя, який вміє критично мислити, цілеспрямовано йти до поставленої мети, мріяти та діяти. Природно, що сучасному учителю для плідної праці потрібні не тільки новітні освітні технології, а й сучасне обладнання.

У 2019 році до бюджету Донецької області доведено субвенцію в сумі 40587,1 тис. грн. (на підготовку освітян нової формації - 5374,9 тис. грн.,  на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів  – 35 212,2 тис. грн.). Органами місцевого самоврядування виділено співфінансування в сумі 54843,2 тис. грн.

На сьогодні в Донецькій області проведено перепідготовку вчителів для «Нової української школи» за відповідними програмами МОН (учителі початкової школи, заступники директорів закладів загальної середньої освіти з навчально-виховної роботи в початкових класах, учителі фізичної культури, інтегрованого курсу «Мистецтво», англійської та німецької мов, педагогічні працівники, які є асистентами вчителів закладів загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням, фахівці інклюзивно-ресурсних центрів, учителі початкової школи, які викладатимуть курси інформатичної освітньої галузі у 2-х класах, учителі 1-х класів НУШ (за методикою LEGO Foundation).

Готовність освітян Донеччини для роботи за програмою «Нова українська школа» складає 100%.

95% навчальних класів НУШ оснащено меблями, мультимедійним обладнанням та дидактичними матеріалами. Нажаль, школяри міста Покровська навчаються за старими меблями оскільки ще йде процес закупівлі нових парт та стільців для першачків, мультимедійне обладнання чекають школи міста Слов'янська та дидактичні матеріали – м. Костянтинівка. Це істотно не вплине на стан впровадження програми НУШ, оскільки терміни постачання необхідного обладнання практично співпадають з адаптаційним періодом для першокласників, який не передбачає активної роботи із вказаним приладдям.

Нові учителі у новій школі вже навчають своїх учнів за новими стандартами освіти.