портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Громади Донеччини взяли участь в обласному фестивалі «Різдвяний передзвін»

Опубліковано 11 січня 2020 року, 16:49 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Святогірську пройшов фестиваль-конкурс «Різдвяний передзвін», який об'єднав творчі колективи усіх громад області. Народні колективи з Олександрівської, Сіверської, Лиманської, Званівської, Іллінівської, Черкаської, Соледарської та інших громад наочно продемонстрували живі народні традиції святкування Різдва Христового та Нового року.

Душа народу живе в його піснях, його мові та його звичаях, і мешканці Донеччини бережуть та плекають її з покоління у покоління. До участі у фестивалі долучились колективи різного віку, але всіх їх об'єднали звичаї, що неодмінно супроводжують кожного українця протягом усього його життя.

«Віками над українською землею лунали колядки та щедрівки. Українці мають цілий цикл зимових свят, пов’язаних із прадавніми традиціями нашого народу, відтворених у віршах, піснях і різноманітних дійствах. Саме  національні обряди, звичаї та традиції допомагають відроджувати в пам’яті українського народу мешканці об’єднаних територіальних громад, бо в тих селах і районах починав зароджуватися український фольклор. Це наша історія, якою пишаються громадяни та переспівує весь світ», - підкреслила директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова.

Вона також звернула увагу на те, що тут, на Донеччині, саме об'єднані територіальні громади є тією рушійною силою, які спроможні відновити регіон не тільки економічно, але й духовно. Мешканці  громад тісно пов'язані з землею, на якій живуть вони та жили їх пращури, вони бережуть її та примножують її багатства. Саме під час фестивалю у Святогірську мешканці та гості області змогли доторкнутись до живих різдвяних традицій українського народу, відчути дух свята та невичерпну велич української культури.