портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 24 березня 2020 року

Опубліковано 25 березня 2020 року, 11:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Влада та медики КНР поділилися з Україною досвідом боротьби з коронавірусом
Запорукою успіху Китайської Народної Республіки у боротьбі з коронавірусом є профілактичні заходи, контроль за інфікованими та їх симптоматичне лікування, –про це заявили представники китайської влади та медики під час спеціального телемосту між Києвом та Чунцином. Захід відбувся за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра охорони здоров’я Іллі Ємця, Першого заступника Міністра охорони здоров’я України Ірини Микичак, заступника Міністра охорони здоров’я України, Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка та українських експертів сфери охорони здоров’я.

Віктор Ляшко закликав громадян свідомо дотримуватися правил карантину, щоб не допустити масового інфікування коронавірусом
«Коли ми всі будемо свідомо дотримуватися умов карантину: і ті, хто приїхав із-за кордону, і ті, які перебувають на території нашої країни, - тільки разом ми можемо не допустити масового поширення коронавірусної хвороби», – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар України.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 24 березня в Україні 84 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу зафіксовано 11 нових випадків.

МОЗ: Якщо у вас є питання про поширення коронавірусної хвороби
При симптомах респіраторних захворювань зателефонуйте сімейному лікарю.

Пасажири потягу "4 столиці" пройшли медичний огляд – жодного випадку коронавірусу не виявлено
Після зупинки всі пасажири потягу "4 столиці" пройшли температурний скринінг і медичний огляд епідеміологами. У 5 людей було встановлено підозру на COVID-19. Їм провели швидкі тести на коронавірусну інфекцію. Жодного випадку коронавірусу не  виявлено.

Держпродспоживслужба делегувала своїх епідеміологів для роботи в спеціалізованих протиепідемічних бригадах в регіонах
«Ми робимо все від нас залежне, аби не допустити вірусу поширюватися на території України. Компетентність та фаховість наших спеціалістів здатні внести свій вагомий внесок у боротьбу з поширенням коронавірусу», – зазначила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Алла Григоренко.

Дмитро Кулеба та Гайко Маас провели годинні перемовини у рамках першого віртуального візиту
Міністри закордонних справ України та Німеччини обговорили протидію коронавірусу, допомогу громадянам України за кордоном, інтеграцію України до ЄС і НАТО, динаміку підготовки до зустрічі у Нормандському форматі, реформи та антикризову економічну політику.

Заява МЗС України у зв’язку із недопуском спостерігачів СММ ОБСЄ до тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей України
Міністерство закордонних справ України засуджує дії представників російської окупаційної влади на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, які з 21 березня блокують доступ на зазначені території патрулів Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) для здійснення спостережної діяльності в рамках виконання свого мандату, затвердженого Постійною радою ОБСЄ. Зазначені факти зафіксовані у відповідних доповідях СММ ОБСЄ.

Дмитро Кулеба: Закликаю бізнес, міжнародні та громадські організації і закордонних українців об'єднати зусилля у боротьбі з коронавірусом
«Від скоординованості спільних дій Уряду, бізнесу, громадськості та міжнародних організацій залежить ефективність боротьби з розповсюдженням коронавірусу в Україні. Сьогодні центром такої координації є МЗС України”, – сказав Міністр закордонних справ.

Європейський інвестиційний банк планує надати Україні 40 млн євро на боротьбу з коронавірусом
Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів нараду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) засобами онлайн зв’язку. Сторони обговорили питання залучення позики в обсязі 40 млн євро для швидкого реагування та проведення необхідних заходів з подолання коронавірусу в Україні.

Для українців, які повертаються додому, плануємо рейси з Туреччини, Катару, ОАЕ та Казахстану
Звертаємо увагу наших співгромадян – є дуже висока ймовірність введення ще більш жорстких карантинних режимів в інших країнах. Тому закликаємо не зволікати та придбати квитки вже сьогодні через сайти авіакомпаній.

Укрпошта безкоштовно доставлятиме засоби особистого захисту лікарням України
З 24 березня Укрпошта протягом дії карантину запускає благодійну акцію, в рамках якої кожен охочий зможе надіслати засоби індивідуального захисту для лікарів і пацієнтів до медичних закладів України, а Укрпошта доставить їх до дверей медзакладу безкоштовно.

З 24 березня повітряні судна, які здійснюють пасажирські перевезення, приймаються та відправляються тільки у міжнародному аеропорту «Бориспіль»
Це рішення – вимушений захід з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Укрзалізниця призначила ще два поїзди для перевезення українців з Польщі
Укрзалізниця призначила ще два швидкісних поїзди Інтерсіті+ Перемишль (Пшемисль) – Київ для надання допомоги українцям, котрі внаслідок карантинних обмежень не можуть самостійно перетнути кордон.

МОН: Третій тур конкурсу «Учитель року – 2020» перенесено на вересень через карантин
Згідно з наказом, третій тур конкурсу «Учитель року – 2020» замість 2-10 квітня відбудеться 17-25 вересня 2020-го. У третьому – всеукраїнському – турі візьмуть участь переможці попереднього туру – регіонального.

Майже 5000 педагогів пройшли курс «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів» лише за добу
23 березня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України презентувало оглядовий онлайн-курс сервісів дистанційного навчання для освітян. Онлайн-курс доступний на платформі Дія.Цифрова освіта. Оглядовий курс розроблений і створений за 72 години. Онлайн-курс містить 6 відеороликів.

У зоні відчуження створено спеціальний майданчик для довготермінового зберігання «історичних» РАВ
Для забезпечення безпечного зберігання «історичних» радіоактивних відходів, на ПЗРВ «Буряківка», який розташований у зоні відчуження, було створено спеціальний майданчик для цього типу відходів.