портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 28 листопада 2019 року

Опубліковано 02 грудня 2019 року, 10:46 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Держава отримає 108,5 млн грн від продажу 3 великих державних об'єктів
«Приватизація – один з ключових пріоритетів Уряду і один з дієвих способів залучення інвестицій та боротьби з неефективним управлінням майном», – коментує результати Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Усю територію України оцифрують уже наступного року, – Олексій Гончарук
Держгеокадастр оголосив тендер на виконання робіт із аерофотознімання території України, а також створення ортофотопланів і цифрової моделі рельєфу. Уся зібрана інформація стане в нагоді в рамках запуску земельної реформи – кадастри природних ресурсів і топографічні карти матимуть достовірні дані про території.

Україна готова забезпечити стабільність транспортування газу на європейські ринки
У Відні пройшла зустріч між Міністром енергетики та захисту довкілля України Олексієм Оржелем та Міністром енергетики Російської Федерації Олександром Новаком в рамках тристоронніх переговорів щодо підготовки до підписання договору про транспортування газу через українську газотранспортну систему.

Україна буде важливим пунктом порядку денного головування Хорватії в Раді ЄС, – Дмитро Кулеба
Уряд Хорватії незабаром призначить співголову Спільної міжурядової українсько-хорватської комісії з торговельно-економічного співробітництва для активізації торгівлі та інвестицій між двома країнами.

Діючий голова ОБСЄ Мірослав Лайчак з заступником Міністра закордонних справ Єгором Божком здійснили поїздку до Луганської області
Дипломати відвідали контрольний пункт в’їзду/виїзду «Станиця Луганська» та ознайомились з функціонуванням відбудованого мостового переходу через р. Сіверський Донець.

Юлія Соколовська: Партнерство влади та бізнесу – запорука успішної України
За словами Юлії Соколовської, Мінсоцполітики запроваджує нову філософію у роботу відомства: «Ми переходимо на принципи дієвої соціальної політики, яка вирішує причини, а не тільки наслідки проблем», - наголосила Юлія Соколовська.

Ми плануємо реконструкцію дороги М-10 «Львів – Краківець», – Владислав Криклій
Роботи з капітального ремонту на підходах до КПП мають розпочатись у 2020 році в рамках реалізації контрактів відповідно до Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.  

МОН: Наукові установи оцінюють за новими правилами
Цього року ефективність роботи наукових установ оцінюють за новими правилами – атестацію вже пройшли 176 закладів, з них найкращі результати показали 31.

МОЗ: Оновлено перелік медичних протипоказань та застережень до Календаря профілактичних щеплень
До затвердженого переліку не додавали нових протипоказань. Внесені зміни дозволять лікарю надати кваліфіковані послуги майбутньому пацієнтові.

Денис Малюська: Нотаріуси можуть отримати право реєструвати шлюби і розлучення
Подолання рейдерства – було і залишається важливою ціллю Мін’юсту, яку можна реалізувати за досить короткий строк. Зокрема, значну частину роботи по боротьбі з рейдерством вже зроблено, повідомив Міністр юстиції.

2020 – рік виважених і відповідальних рішень, – В’ячеслав Негода про децентралізацію
«Україна – на завершальному та найбільш відповідальному етапі реформи місцевого самоврядування і на старті динамічного сталого розвитку громад і регіонів. Відправний пункт – місцеві вибори в 2020 році на новій територіальній основі громад і районів», – сказав заступник Міністра розвитку громад та територій.