портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Кабмін визначив вимоги для відкриття агропродуктових ринків

Опубліковано 29 квітня 2020 року, 15:59 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під час щоденного брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області, в. о. директора ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Гончаренко розповів про питання стосовно відновлення функціонування ринків. 

«Вчора головний санітарний лікар України Віктор Ляшко підписав постанову, в якій встановлено вимоги та умови для роботи агропродуктових ринків. Ми не відкриваємо ринки, йдеться про умови, за якими вони можуть працювати. Відкривати будуть міські комісії, штаби при виконкомах міських рад за наявності умов. Бізнес не повинен інфікувати людей», - наголосив Василь Гончаренко. 

За словами першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Володимира Кирилюка, у більш деталізованій постанові головного державного санлікаря однією з вимог є додаткові екрани між продавцем і покупцем, антисептики на вході та у кожного торгуючого, масочний режим. 

«Ми маємо попередній досвід спроби відкриття ринків два тижні потому, на фоні всієї України ніяких порушень епідеміологічного режиму на Донеччині не було. Місцева влада активно підключилася до визначення безпечних місць. 

Тепер треба  диференціювати за призначенням місця торгівлі та обов’язково оперативно втручатися у неналежну практику», - зазначив Володимир Кирилюк.