портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маріупольська міська громада отримала мобільний ЦНАП

Опубліковано 26 квітня 2021 року, 16:36

Мобільний Центр надання адміністративних  послуг передано Маріупольській міській територіальній громаді сьогодні, 26 квітня.

Передача ЦНАПу відбулась у Краматорську. Ця машина стала  п’ятим  мобільним ЦНАПом, що працюватиме на території Донецької області. Таким чином Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за підтримки уряду Канади завершила поставку серії мобільних Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) для громад сходу України.  Поставка десяти вантажівок розпочалась влітку 2020 року. Мережа мобільних Центрів надання адміністративних послуг покриває віддалені райони Новоайдарської, Гірської, Попаснянської, Станично-Луганської та Сєвєродонецької громад, що на Луганщині та Маріупольської, Кураховської, Сіверської, Мар’їнської й Вугледарської громад, що на Донеччині. 

Мобільний ЦНАП розрахований на 4 робочих місця, має ліфт для людей з інвалідністю, системи освітлення, внутрішнього живлення, підключення до зовнішньої мережі електропостачання, додаткового живлення (генератор) та може трансформуватися в робочий режим за 10-15 хвилин.

«Протягом минулого та цього року ряд територіальних громад вже отримали мобільні ЦНАПи та соціальні офіси. Мені дуже приємно відзначити, що закриваємо ми цей список півднем нашої області – Маріупольською міською територіальною громадою. Сьогодні спільними зусиллями завершуємо етап надання мобільних ЦНАПів такого рівня громадам. Але наше співробітництво з Програмою розвитку ООН у сфері формування сучасної системи адмінпослуг в області продовжується», - зазначив перший заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз.

Він зазначив, що у найближчих планах -  заходи з навчання персоналу ЦНАПів.  Планується також підтримка громад шляхом передачі автомобілів для надання соціальних послуг та облаштування контрольно-пропускних пунктів модульними комплексами.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.