портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мар’їнка урочисто відзначає шосту річницю визволення від російської окупації

Опубліковано 05 серпня 2020 року, 12:13

Місто Мар’їнка відзначає шосту річницю визволення від російсько-окупаційних військ сьогодні, 5 серпня. 

У звільненні міста у 2014 році взяли участь підрозділи Збройних сил України, добровольчі батальйони "Азов", "Шахтарськ", "Січеслав" та інші формування.

Захисників, мешканців та гостей міста привітав заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

"Хочу побажати вам, вашим родинам, нам усім, мирного неба над головою. У цей день не можу не згадати наших захисників, які поклали свої життя за те, щоб ми сьогодні знаходились у цьому вільному місті, щоб наша країна була незалежною, щоб наші діти та онуки ніколи не знали, що таке війна", - сказав Вадим Філашкін.

Також до присутніх звернулись представники місцевих органі виконавчої влади та керівництво військових підрозділів, які наразі виконують бойові завдання поруч з Мар’їнкою.

"Шість років тому українські війська зачиcтили місто від проросійських найманців. Тоді ми брали участь у операції, і зараз захищаємо місто. На превеликий жаль, на околицях досі йде війна. Наразі ми виконуємо наказ Президента та дотримуємось режиму тиші. Проте бойовики не виконують домовленості, тому ми продовжуємо стійко боронити українську землю. Жоден  злочин окупантів не залишиться без покарання. Слава і честь захисникам, волонтерам, патріотам і добровольцям.  Слава Україні!", - наголосив заступник командира 79 окремої Миколаївської десантно-штурмової бригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Ярослав Калашник.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників міста та поклали квіти до меморіалу, встановленому на честь українських воїнів.