портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині стартує новий проєкт підтримки малого та середнього бізнесу

Опубліковано 16 вересня 2019 року, 17:37 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Донецькій області незабаром почнеться реалізація нового проєкту підтримки малого та середнього бізнесу. Проєкт «FORBIZ» в рамках ініціативи EU4Business фінансується Європейським Союзом та впроваджується консорціумом на чолі з «GFA Consulting Group GmbH». Про це розповіли представники делегації проекту «FORBIZ» під час зустрічі з керівниками структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації.

Старший консультант з питань політики розвитку малого та середнього підприємництва проєкту «FORBIZ» Рікардо Пінто зазначив, що на даний момент проєкт зосереджений на тому, щоб створити належні умови для розвитку потенціалу малого та середнього бізнесу через зміни регуляторних механізмів та посилення спроможності українських органів влади усіх рівнів підтримувати бізнес.

«На жаль, у Донецькій області проєкт наразі реалізується тільки у Маріуполі. Ми плануємо залучити ще одне місто, вибір стоїть між трьома промисловими мономістами», - зазначила Ольга Красовська, старший консультант з питань політики розвитку МСП FORBIZ.

Директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин облдержадміністрації Оксана Головко наголосила, що розвиток малого та середнього підприємництва для Донецької області має надзвичайно важливе значення, адже курс на диверсифікацію економіки регіону та відхід від важкої промисловості дозволяє краще реагувати на сучасні виклики. За її словами, в області вже працює обласна програма підтримки малого та середнього бізнесу, проєкти міжнародних громадських організацій та партнерів-донорів, що створює сприятливі умови для розвитку бізнесу у регіоні.