портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відновлено понад 8 тисяч житлових будинків, пошкоджених або зруйновані внаслідок агресії РФ

Опубліковано 26 травня 2021 року, 12:35

Понад  8 тисяч житлових будинків усіх форм власності, які були пошкоджені або зруйновані внаслідок збройної агресії Російської Федерації,  відновлено на території Донецької області станом на 26 травня.  Про це заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін повідомив під час наради за участю заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інни Драганчук.

"З початку збройного конфлікту у Донецькій області зруйновано або пошкоджено 13859 житлових будинків усіх форм власності. За участі гуманітарних організацій, обласної влади, органів місцевого самоврядування, підрозділів ДСНС станом на зараз відновлено 8308 будинків. У 2017 році почато відновлення житла за рахунок матеріального резерву Донецької області, завдяки чому вдалось відновити близько 3 тисяч будинків", - повідомив він.

За словами Вадима Філашкіна, в області продовжує роботу комісія з розгляду питань, пов'язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації. На попередньому засіданні було прийняте рішення про виділення компенсації для ще 14 постраждалих осіб на загальну суму 3,2 мільйона гривень. Варто зазначити, що органами місцевого самоврядування направлено ще 534 заяви на отримання компенсацій та продовжується робота з обстеження пошкодженого житла.

Під час засідання були розглянуті питання продовження відновлення житлових будинків на території Донецької та Луганської областей, а також внесення змін до порядку надання компенсацій, покликаних спростити процедуру подачі документів та отримання грошових виплат.