портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині стимулюватимуть розвиток громадського суспільства

Опубліковано 23 лютого 2017 року, 18:00

У Донецькій області затвердили цільову програму сприяння розвитку громадянського суспільства на 2017-2020 роки. Вона має суттєво підвищити рівень активності громадян, покращити якість роботи громадських формувань.

Необхідність прийняття зазначеної програми пов’язана з побудовою демократичної та сильної Української держави, що залежить від збереження взаємодії громадянського суспільства та органів влади. Важливим кроком у цьому напрямі стало ухвалення Указу Президента України від 26 лютого 2016 року №68/2016 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні» Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

«На даний час є багато організацій, які готові взяти відповідальність на себе та змінити на краще життя громади, але для цього їм необхідна допомога щодо вдосконалення механізмів участі громадськості у формуванні та реалізації державної, регіональної політики», - заявила в.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Людмила Биченко.

Реалізація програми дозволить досягти поставленої мети – створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства та налагодження відносин між громадськістю та органами влади.

Очільник Донецької ОДА Павло Жебрівський зазначив, що не зважаючи на велику кількість громадських організацій, їх якість та ефективність залишається доволі низькою. За його словами, це пов’язане з тим, що одна людина може бути членом декількох формувань та не використовує свої ресурси для реальних дій. Також Павло Жебрівський зазначив, що певні громадські формування використовуються лише як політичний інструмент, що є неприпустимим.

«Деякі наші активісти люблять критикувати владу, ходити на мітинги, писати у соціальних мережах красиві повідомлення. При цьому від їх так званої діяльності немає жодних результатів. Усі повинні зрозуміти, що зараз немає часу розводити балачки, потрібно працювати, об’єднати зусилля громадськості та органів влади щоб зробити наші міста кращими», - зауважив Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації