портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Новим прокурором Донецької області призначено Євгена Білоусова

Опубліковано 11 листопада 2019 року, 20:19 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Маріуполі заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов представив нового прокурора Донецької області Євгена Білоусова, призначеного на посаду 7 листопада 2019 року. Про це повідомляє Генеральна Прокуратура України.

Гюндуз Мамедов відзначив, що від нового очільника очікується налагодження ефективної координації роботи правоохоронних органів і забезпечення якості досудового розслідування для реалізації принципу невідворотності покарання. За його словами, особлива увага повинна приділятися розслідуванню і документуванню злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту – воєнних та проти людяності, з метою формування міцної доказової бази для Міжнародного кримінального суду та національних судів.

Крім того, заступник Генерального прокурора на представленні підняв тему оновлення системи.

«Генеральна прокуратура України зараз перебуває на етапі масштабного реформування. В органах прокуратури повинні залишитися лише професіонали, які чесно та неупереджено виконують свою роботу, лише прокурори, які сповідують принципи верховенства права, невідворотності покарання та нульової толерантності до корупції», - зазначив Гюндуз Мамедов. 

Дякуючи керівництву ГПУ за довіру, Євген Білоусов окреслив пріоритетні напрямки роботи: «Воєнні злочини, злочини проти життя, проти національної безпеки. Звичайно, не залишаться поза увагою корупційні злочини, злочини в економічній, бюджетній та земельній сферах».

У заході також взяв участь голова Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Павло Кириленко.

Довідково: Євген Олександрович Білоусов – народився 31 березня 1984 року в м. Біла Церква Київської області. Працює в органах прокуратури з 2010 року. З серпня 2018 року працював на посаді першого заступника військового прокурора Об’єднаних сил. Має державну нагороду «За військову службу Україні».