портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Пенсіонерам-ВПО всі пенсійні кошти надходять на рахунки “Ощадбанку” вчасно та в повному обсязі

Опубліковано 02 липня 2020 року, 19:50

Всі пенсійні кошти за період з моменту початку карантину та на сьогодні надходять на рахунки "Ощадбанку" вчасно та в повному обсязі. Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області розповіла начальник Донецького обласного управління "Ощадбанку" Світлана Яківчик.

Вона повідомила, що в "Ощадбанку" обслуговується 280 тисяч внутрішньо переміщених осіб. "Всі пенсійні кошти, всі соціальні кошти та інші кошти з моменту початку карантину та на сьогоднішній день зараховуються на рахунки вчасно та в повному обсязі. Тобто всі кошти, які клієнти не мали змогу отримати, вони знаходяться на рахунках" -  сказала Світлана Яківчик.

Вона зазначила, що в період з початку карантинних обмежень і до сьогодні  понад 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб  повинні були пройти планову ідентифікацію, а також в цей період у близько 70 тисяч карткових рахунків у відділеннях "Ощадбанку" Донецької області закінчився в термін дії. "Але я хочу нагадати, що "Ощадбанком" на  сьогодні запроваджено  відтермінування терміну дії платіжних карток для внутрішньо переселених осіб до 1 вересня 2020 року.  Також  продовжено термін проходження ідентифікації для ВПО після 1 вересня 2020 року. Тому нема необхідності наразі звертатися в відділення щодо отримання карток або проведення ідентифікації. Картки активні", -  підкреслила начальник Донецького обласного управління "Ощадбанку".

Водночас є клієнти-ВПО, які знаходяться на підконтрольній українській владі території. Якщо вони звертаються до відділень "Ощадбанку" для отримання карти, то у них відлік ідентифікації  враховується від  моменту звернення до відділення. Тобто у тих клієнтів, що отримали сьогодні карти, термін ідентифікації обліковується з цього дня. 

Світлана Яківчик нагадала, що "Ощадбанк" запровадив електронну чергу для внутрішньо переміщених осіб  з метою, щоби коли КПВВ запрацюють в повному обсязі, не було черг. Клієнти-ВПО мають змогу заздалегідь зареєструватися в одне зі 167 відділень через сайт "Ощадбанку", через контакт-центр, зателефонувавши на безкоштовну лінію за номером 0 800 210 800, а також через додатки Telegram чи Messenger, через чат-бот. 

Запис в електронну чергу здійснюється з розрахунку 15 хвилин на одного клієнта.