портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перша леді України передала 30 тисяч підручників для школярів Донецької області

Опубліковано 18 грудня 2018 року, 12:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Дружина Президента України Марина Порошенко під час візиту до Волновахи та Маріуполя передала перші 16 тисяч підручників для місцевих шкіл. Загалом у рамках реалізації проекту Фонду Порошенка «Україна – єдина» придбано 30 тисяч сучасних підручників на загальну суму 2,2 млн гривень.

«Коли у Слов’янську школярі розповіли мені, що навчаються за старими російськомовними підручниками, ми домовились, що вони отримають від Фонду Порошенка сучасні україномовні підручники. З часом було прийнято рішення передати підручники і для інших шкіл Донеччини. Зараз нами придбано 30 тисяч книг для шкіл Волновахи, Маріуполя, Курахового, Селидового, Новогродівки, інших міст та районів півдня та центру Донецької області. Наша мета – зробити так, щоб кожна школа була на сто відсотків забезпечена модерновими, якісними, українськими підручниками», - наголосила Марина Порошенко.

Перша леді України також зазначила, що для реалізації проекту поєднано зусилля п’яти провідних українських видавництв, які почали друкувати уніфіковані підручники з базових шкільних предметів.

«Донецька область однією з перших долучилась до реалізації ініціативи Президента зі створення опорних шкіл. Зараз опорні школи, які діють у Донецькій області, на 90% забезпечена підручниками, але ці 30 тисяч значно допоможуть покращити ситуацію з українськими підручниками в інших школах», - підкреслив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць.

Очільник Донецької області також зауважив, що в області функціонує найбільша кількість опорних шкіл та подякував Марині Порошенко за значний внесок у розвиток та покращення якості освіти Донеччини.