портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Президент підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо утворення військово-цивільних адміністрацій"

Опубліковано 13 січня 2021 року, 14:30 , Департамент економіки облдержадміністрації

Президент України Володимир Зеленський підписав  Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо утворення військово-цивільних адміністрацій"  12 січня 2021 року.

Закон розроблено у зв’язку з необхідністю забезпечення безпеки та нормалізації життєдіяльності населення в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації, а також з метою забезпечення повсюдності та безперервності влади, гарантованого Конституцією України місцевого самоврядування на окремих територіях в умовах чергового етапу адміністративно-територіальної реформи.

Закон дає можливість створювати військово-цивільні адміністрації у громадах Донецької та Луганської областей, які опинилися на лінії зіткнення і з безпекових причин не мали змоги обрати органи місцевого самоврядування.

Закон врегульовує повноваження військово-цивільних адміністрацій, майнові та інші питання, вирішення яких дозволить цим громадам повноцінно функціонувати.