портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Президент щодо закону про референдум: Відтепер важливі рішення стосовно життєдіяльності країни зможуть ухвалювати всі громадяни України, а не лише політики

Опубліковано 29 січня 2021 року, 11:15 , Головний сайт Президента України

Прийнятий Верховною Радою Закон «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» надає можливість усім громадянам України ухвалювати важливі рішення щодо життєдіяльності країни. А політики втрачають частину впливу, тому критикують цей закон. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у своєму влозі.

«Якщо помітили, то це вже певна закономірність: якщо суспільство щось підтримує, а політики проти – значить, у політиків щось хочуть забрати. Так було, коли ми скасували депутатську недоторканність, так сталося й тепер. Для декого це катастрофа, бо тепер важливі рішення зможуть приймати не вони, а всі громадяни України на референдумі», – сказав Володимир Зеленський.

Він нагадав, що ухвалення закону про референдум було серед пунктів його передвиборчої програми.

«Ми це обіцяли – ми це зробили. Мої вітання народу України, мої співчуття окремим партіям», – зазначив Президент.

Глава держави додав, що деякі депутати висловлювалися проти цього закону, однак нині змінили свою позицію. Володимир Зеленський також висловив сподівання, що в майбутньому народних обранців, які швидко «перевзуваються», буде менше.

«І взагалі, що депутатів буде менше: не 450, а 300. Цей закон, до речі, на черзі, ми також це обіцяли й повинні це зробити. До речі, щоб депутатів стало 300, потрібно 300 голосів», – сказав він.

«Цікаво, хто приєднається до фракції «Слуга Народу», щоб це рішення стало можливим?» – запитав Глава держави і закликав громадян уважно стежити за поіменним голосуванням за цей закон.

Крім того, Президент нагадав, що цього тижня парламент ухвалив чимало інших важливих документів. Зокрема, закон про Бюро економічної безпеки та в першому читанні – щодо реформування Служби безпеки України. Володимир Зеленський подякував депутатам за їхню підтримку.

«Це були важливі пункти моєї передвиборчої програми. Ми обіцяли, що СБУ не буде займатися економікою. Ми обіцяли, що СБУ не буде «кошмарити» бізнес та підприємців. А отже, знову: ми це обіцяли – ми це зробили», – наголосив він.