портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Протягом року у Донецькій області з’явиться ще 4 центри безпеки

Опубліковано 26 липня 2019 року, 17:34 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Протягом 2019 року у Донецькій області буде відкрито ще чотири центри безпеки громадян у містах та об’єднаних територіальних громадах області. Про це під час робочої зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, ДСНС та Національної поліції заявив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

Під час зустрічі заступник директора департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Павло Чеплих розповів про проблемні питання та особливості функціонування центрів безпеки громадян у ОТГ та містах області. Також він розповів про плани будівництва нових центрів безпеки на 2020-2021 роки.

«Для нас важливо у доволі короткий термін завершити будівництво чотирьох центрів безпеки – у Новотроїцькому, Хлібодарівці, Андріївці та Ольгінці. Ці проекти наразі на завершальній стадії будівництва, і обласна влада готова надати усю необхідну допомогу для того, аби вони почали працювати вже у цьому році», - заявив Вадим Філашкін.

Також він закликав керівників органів місцевого самоврядування створювати центри безпеки громадян та приділяти їм особливу увагу. За словами Вадима Філашкіна, Центр може стати дієвим інструментом, який допомагатиме місцевій владі вирішувати дуже багато проблемних питань, пов’язаних з життєдіяльністю громади.

Секретар Черкаської ОТГ Олексій Кривоконь розповів присутнім про досвід співпраці між центром безпеки та керівництвом громади. Він зазначив, що співробітники Центру окрім ліквідації пожеж та стихійних лих також допомагають громаді вирішувати побутові проблеми – піклуються про благоустрій та зелені насадження, допомагають місцевим мешканцям, борються зі сніговими заметами та виконують інші суспільно корисні функції.

«Так, утримання центру безпеки коштує громаді доволі значних ресурсів, проте без нього ми не змогли б так оперативно та якісно реагувати на потреби жителів громади. Я рекомендую містам та громадам, які мають для цього фінансовий ресурс, обов’язково створювати Центри на своїй території, адже вони надають масу переваг», - наголосив він.