портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочалася програма особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець» у Маріуполі

Опубліковано 30 вересня 2019 року, 16:08 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

25 вересня в м. Маріуполі стартував регіональний етап програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець». Організаторами виступили Міністерство молоді та спорту, Українська академія лідерства за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI) та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Протягом десяти днів молодь віком від 18 – до 25 років розвиватиме навички відповідального лідерства та підвищуватиме рівень громадянської активності.

Регіональний етап є продовження національного етапу програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець», що проходить другий рік поспіль у м. Києві. За цей час випускниками програми стали 200 молодих осіб, які й ініціювали проведення подібного заходу у своєму місті. Маріуполь став першим, хто відкрив марафон державотворців. Відтак проведення регіонального етапу програми очікується ще у тринадцяти містах України.

Під час офіційного відкриття програми привітала учасників начальниця відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту МаріяКарчевич: «Програма «Державотворець» покликана показати молоді, що їх особисті та професійні досягнення впливають на успіх усієї країни. Стоячи тут, ми надзвичайно пишаємося нашими випускниками, адже саме зараз вони доводять, що кожен із них є творцем цієї країни. У кожного з організаторів після завершення програми був вибір: відтворити цінності, що отримали під час програми, у себе в місті, або забути про програму та рухатися далі. Вони обрали перший варіант і це є шлях лідера та справжнього державника. Цей шлях непростий, але, здолавши його, можна отримати великі результати. І сьогодні від усієї команди організаторів національного етапу я хочу висловити їм щиру подяку. Вони є прикладом для вас – сьогоднішніх учасників «Державотворця» ».

Привітала учасників також і ректорка Донецького державного університету управління Світлана Марова, яка зазначила, що підтримка молодіжних ініціатив, руйнування стереотипів і підвищення обізнаності щодо діяльності державного сектору, а також розвиток їх знань і навичок наразі є дуже важливими.

Упродовж десяти днів програми учасники розвиватимуть свої навички за трьома основними складовими: освітньою, формаційною та практичною. Проходитимуть ознайомчі візити до органів державної влади, міжнародних організацій, засобів масової інформації, приватних та громадських компаній, зустрічі з топ-керівниками, експертами у сфері публічної влади, медіа-секторі та бізнесі. Завершиться програма Днем управління, під час якого молодь матиме можливість пройти стажування з топ-керівниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, міжнародних інституцій, засобів масової інформації, бізнес-компаній, громадських об’єднань.