портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Триває розробка Стратегії розвитку Донеччини до 2027 року

Опубліковано 14 травня 2019 року, 10:21 , Департамент економіки облдержадміністрації

Протягом поточного тижня відбудуться засідання робочих груп, присвячені розробці SWOT-аналізу регіону.

Основою для обговорення стануть напрацювання, отримані під час проведення соціально-економічного аналізу, а також результати опитування населення щодо проблем та пріоритетів розвитку Донеччини.

Отже, за попередніми результатами опитування населення, у трійку найгостріших проблем розвитку Донеччини увійшли відсутність гідної роботи та заробітної плати, а також незадовільний стан доріг.

Тому вчора у центрі дискусії робочої групи "Економічний розвиток і зайнятість населення" опинилася ситуація на зареєстрованому ринку праці, стан та перспективи розвитку дорожньо-транспортної галузі.

Предметом найактивніших обговорень стали доповіді начальниці відділу статистики та прогнозування Донецького обласного центру зайнятості Вікторії Васильєвої, а також заступника директора департаменту – начальника управління інфраструктури, розвитку та утримання доріг департаменту розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації Артема Мякінченка.

Ще один цікавий результат, який продемонстрували попередні результати опитування населення - це рейтинг видів економічної діяльності, які є пріоритетними з точки зору мешканців нашого регіону. І лідером цього рейтингу учасниками анкетування було обрано сільськогосподарське виробництво.

Про тенденції розвитку цієї галузі доповіла Наталя Бондаренко, начальниця відділу економічного аналізу, прогнозування розвитку АПК та трудових відносин департаменту АПК та розвитку сільських територій облдержадміністрації.

І ще один важливий аспект розробки будь-якого сучасного програмного документа - врахування гендерних особливостей та потреб. Про цей підхід та його важливість у питаннях економічного розвитку і зайнятості розповіла експерт та національна консультантка ООН Жінки Юлія Гончар.

Аналітичні матеріали, отримані за результатами засідань робочих груп, стануть основою майбутньої Стратегії розвитку Донецької області не період до 2027 року!