портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У 2020 році у водойми Донеччини було вселено 2,7 млн екз. молоді риб, - Держрибагентство

Опубліковано 11 лютого 2021 року, 10:10

У водойми Донецької області протягом 2020 року було вселено 2,7 млн екз. цінних видів риб.

У 2020 році зариблення водойм України здійснювалося за рахунок державного та місцевих бюджетів, користувачів водних біоресурсів, громадських організацій, благодійних та компенсаційних внесків, підприємств, які працюють відповідно до Режимів спеціальних товарних рибних господарств.

Загалом протягом року у рибогосподарські водні об’єкти України вселено 49 млн екз. цінних видів риб. 

Так, зариблення в Режимі спеціальних товарних рибних господарств у минулому році здійснювали 220 суб’єктів господарювання, якими вселено 29 млн екз. молоді риб, що на 9 % перевищує показник 2019 року.

Зокрема 17,1 млн екз. випущено у водойми Одеської області, 2,7 млн екз. – у водойми Донецької області та 2,6 млн екз. – у водойми Харківської області.

Користувачами водних біоресурсів, громадськими організаціями, а також за рахунок компенсаційних коштів та благодійних внесків за цей період випущено 3,8 млн екз. молоді цінних видів риб, що 16% більше ніж у попередньому році.

Зариблення здійснювалися у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій областях.

Профільними державними установами до українських водойм випущено понад 16,1 млн екз. водних біоресурсів.

«Поповнення популяцій водних біоресурсів є стратегічно важливим для рибного господарства. Адже це робота на перспективу для забезпечення продовольчої безпеки країни. Тим паче, що наша галузь має високий потенціал для розвитку – великий фонд рибогосподарських водойм та сприятливе географічне розташування», - зазначає Голова Держрибагентства Ганна Шишман.


Державне агентство рибного господарства України