портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області впроваджуються програми з навчання для активістів

Опубліковано 19 грудня 2018 року, 17:14 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Донецькою обласною державною адміністрацією розгорнуто проект з безперервного навчання для представників інститутів громадянського суспільства. За підтримки Донецької ОДА в області постійно проводяться семінари, тренінги тощо, метою яких є донесення оперативної та достовірної інформації про зміни у законодавстві, отримання учасниками практичних навиків зі складання грантових проектів, взаємодії з місцевими органами влади та іншої корисної інформації, яка може покращити роботу громадських об’єднань. Про це заявила директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА Наталія Чукова під час проведення форуму «Громадянське суспільство Донеччини».

«Безперервне навчання має велике значення у житті звичайної людини. Для громадського діяча, активіста, це обов’язкова умова. Нами впроваджена серія тренінгів з різних тем, які проходять щомісяця. Для активістів нерідко перепоною для отримання необхідних знань стає фінансовий ресурс, ми ж за допомогою соціальних партнерів можемо його залучати», - зазначила Наталія Чукова.

Також вона підкреслила, що для громадських організацій важливою частиною роботи є співпраця з органами державної влади, адже спільні зусилля влади та активістів можуть принести значні результати для розвитку громад. За її словами, для стимулювання активностей Донецькою ОДА започатковані конкурси волонтерських проектів та кращих практик місцевого самоврядування, які дозволяють втілювати важливі для окремих територій ініціативи.