портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулась зустріч з делегацією Офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні

Опубліковано 12 вересня 2019 року, 15:57 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Донецькій облдержадміністрації відбулась зустріч керівництва області з делегацією Офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні. Темою зустрічі стало підведення підсумків співпраці гуманітарних організацій на Сході України, а також обговорення гуманітарних потреб регіону, у тому числі й пов'язаних з функціонуванням контрольно-пропускних пунктів та перетину лінії розмежування.

Заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін зазначив, що проводиться робота зі збору та узагальнення інформації від райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій та виконавчих органів міських рад населених пунктів області щодо обсягів необхідної допомоги.

«Окрему увагу направлено на потреби населених пунктів на лінії зіткнення, до яких не надходить допомога. Також облдержадміністрація координує напрямок дії з міжнародними, громадськими організаціями та благодійними фондами, направлених на відновлення житла та надання допомоги населенню. На теперішній час основна увага приділяється гострим проблемам, пов’язаним з питанням відбудування та захисту житла, забезпечення водою, продовольством, засобами санітарії, гігієни. Вирішення цих питань є вкрай важливими», – наголосив Вадим Філашкін.

За його словами, з початку проведення антитерористичної операції в Донецькій області, на територіях, підконтрольних українській владі, зруйновано чи пошкоджено 13030 житлових будинків всіх форм власності.

У свою чергу, Голова офісу УКГС ООН в Україні Аліче Секуі подякувала за багаторічну плідну співпрацю та наголосила на тому, що їх організація працює по всій території країни, але особливу увагу вони приділяють Східній Україні та районам, близьким до лінії зіткнення та тимчасово окупованим територіям.