портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську запустили другу чергу регіонального полігону твердих побутових відходів

Опубліковано 15 листопада 2018 року, 14:05 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

15 листопада за участі голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця, директора департаменту екології та природних ресурсів Сергія Натруса та директора КП «Донецький регіональний центр поводження з відходами» Олександра Грубича в Краматорську відбулось введення в експлуатацію другої черги регіонального полігону твердих побутових відходів: три карти загальною площею 12 га, побудованих за сучасною французькою технологією, що убезпечує ґрунти від забруднення фільтратами.

Розпочалось будівництво другої черги у серпні минулого року, на що з обласного бюджету спрямували 132 млн грн.

Потужності полігону дозволяють використовувати його протягом 30 років. Є плани на побудову сміттєпереробного заводу. У такому разі користування може стати набагато довшим.

Що стосується першої черги краматорського полігону ТПВ, то після повного заповнення вона буде рекультивована.

За словами керівника Донецької обласної ВЦА, крім Краматорська подібні сучасні полігони твердих побутових відходів невдовзі запрацюють й у інших містах області.

«Очікуємо запуск подібних сучасних полігонів твердих побутових відходів у Волновасі, Кураховому та Нікольському районі. Таким чином ми повністю закриємо потреби області в захороненні сміття», – зауважив Олександр Куць.

Присутні мали можливість спостерігати вивантаження першої машини з ТПВ.