портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У селах Мирна Долина та Новополтавка Олександрівської громади запрацювали два нові молодіжні центри

Опубліковано 08 січня 2020 року, 11:33 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

У селах Мирна Долина та Новополтавка Олександрівської громади запрацювали два нові молодіжні центри. Для сільської молоді збудували простір, де вони зможуть втілювати свої ідеї та креативні задуми у життя, проводити час з друзями, розвивати свій творчий потенціал.

Олександрівський селищний голова Людмила Борисевич наголосила на тому, що центри мають бути тими закладами, де постійно вирує життя.

«Ми чуємо молодь і всіляко сприяємо її розвитку. Від себе маю побажання – хочу, щоб усі триста шістдесят п’ять днів на рік тут вирувало життя: постійно проходили заходи, тренінги, лекції, майстер-класи, змістовне дозвілля», – зазначила голова.

Будівництво молодіжних центрів відбулось у рамках обласної програми «Гідна країна для гідних людей» на умовах співфінансування обласного та місцевого бюджетів – 50 на 50.

Вартість проєкту молодіжного центру у Мирній Долині склала 1 млн 86 тис. гривень: 500 тис. грн - обласний бюджет, 586 тис. грн – місцевий бюджет. У Новополтавці – 1 млн 497 тис. грн: 500 тис. грн – обласний бюджет, 997 тис. грн – місцевий бюджет.

У рамках проєкту було відремонтовано приміщення, закуплено обладнання та меблі. Відмінність центрів у тому, що окрім мультифункціональних залів зі сценою обладнано спортивні зали з тренажерами, роздягальнями та санвузлами.

Свої двері молодіжні простори відкрили у листопаді 2019 року. Відтепер сільська молодь може займатися спортом, відвідувати вокальні та декоративно-ужиткові гуртки. Один із важливих напрямів роботи молодіжних центрів – національно-патріотичне виховання.