портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Тошківці «Допомога Схід» допомогла і дорослим, і малюкам

Опубліковано 22 березня 2019 року, 16:05

Лікарі амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №2 у прифронтовій Тошківці надають медичну допомогу майже 5 тисячам дорослих та близько 500 дітей з самого селища міського типу та прилеглих населених пунктів. При цьому лінія фронту – зовсім неподалік.

У рамках планових заходів стратегічної ініціативи «Допомога Схід» генерал-лейтенанта Сергія Наєва, офіцери командування Об’єднаних сил передали до медичного закладу гуманітарну допомогу медичного призначення. Зокрема – отоскопи, тонометри, стетоскопи, ортези та інші речі, що стануть у нагоді лікарям та їхнім пацієнтам. Це не перший раз, коли військові піклуються про цивільне населення прифронтового селища.

– Невдовзі після початку операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідував населені пункти прифронтової зони у Луганській області. Саме тоді він побував і у Тошківці, поспілкувався з місцевими мешканцями та керівниками закладів, розташованих у селищі, – говорить координатор проекту «Допомога Схід» офіцер Борис Кутовий. – Після цього Командувач прийняв рішення допомагати місцевим мешканцям.

За дорученням Командувача для маленьких пацієнтів амбулаторії загальної практики – сімейної медицини смт. Тошківка Попаснянського району Луганської област було передано гостродефіцитні ліки на загальну суму понад 25 тисяч гривень. 33 дитини отримали можливість безоплатного оздоровлення та відпочинку на Азовському морі. Трьох хворих дітей із важкими діагнозами з населених пунктів Тошківка, Нижнє та Нижнє-1 було доставлено на лікування до Запорізької обласної дитячої лікарні та успішно проліковано. А ще діти Тошківки отримали понад 400 книжок українською мовою та близько півтонни солодощів.

Стратегічна гуманітарна ініціатива «Допомога Схід» діє!

Рухаємось далі!

Разом переможемо!

Слава Україні!

За інформацією Операції об'єднаних сил