портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Урядом затверджено Порядок надання субвенції на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від насильства

Опубліковано 27 квітня 2021 року, 10:35 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Порядок та умови надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 398. 

Зазначений порядок був розроблений Мінсоцполітики.

Для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у державному бюджеті на 2021 рік вперше передбачено 274,2 млн гривень.

За рахунок цих коштів місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які отримають субвенцію, зможуть створити притулки, денні центри, консультативні служби, які надаватимуть послуги особам, які постраждали від домашнього насильства.

Управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації здійснює координацію участі територіальних громад Донецької області в конкурсі на отримання субвенції та надає методичну допомогу з питань підготовки документів.

Довідково: На цей час в області діють 12 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, створено 3 притулки у Маріупольській, Слов’янській, Мирноградській територіальних громадах та 4 денні центри у Новогродівській територіальній громаді (з кризовою кімнатою), Вугледарській, Маріупольській, Слов’янській територіальних громадах.