портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В рамках реалізації Надзвичайної кредитної програми для відновлення України Європейського інвестиційного банку у Мирнограді відкрили відновлене хірургічне відділення міської лікарні

Опубліковано 14 жовтня 2018 року, 12:37

Це перший із сотень об’єктів соціальної інфраструктури, які відремонтували у східній Україні в рамках програми раннього відновлення України, що реалізується на кошти, виділені ЄІБ.

11 жовтня 2018 року в Мирнограді за сприяння Європейського інвестиційного банку та технічної підтримки ПРООН відбулось урочисте відкриття хірургічного корпусу центральної міської лікарні. Участь у заході взяли голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць, голова представництва Європейського інвестиційного банку Жан-Ерік де Загон, делегація ООН, голова Мирноградського виконкому Олександр Брикалов, керівник програми відновлення і розбудови миру, ПРООН в Україні Віктор Мунтяну, лікарі та мешканці міста.

Мирноградська центральна міська лікарня завжди приймала жителів не тільки міста, а й прилеглих районів, які зверталися за хірургічною, травматологічною та урологічною допомогою. Після реконструкції хірургічне відділення отримало змогу обслуговувати 11 000 пацієнтів на рік.

Це перший із сотень об’єктів соціальної інфраструктури, які відремонтували у східній Україні в рамках програми раннього відновлення України, що реалізується на кошти, виділені ЄІБ.

Після відновлення хірургічний комплекс отримав рентгенівський апарат італійського виробництва - рентгенограф та флюороскоп OPERA T30. До цього моменту в лікарні використовували обладнання 38-літньої давності. Востаннє обладнання оновлювалося в 1974 році. Наразі медичні працівники мають змогу діагностувати захворювання, пов’язані зі хворобами шлунково-кишкового тракту, сечо-полової системи. Аналогів цього апарату немає в усій Донецькій області.

Під час візиту до Мирнограду європейська група відвідала також інфраструктурні об’єкти, на яких тривають будівельні роботи – управління соціального захисту населення Мирноградської міської ради та гуртожиток у м-н Західний, 31а. Проекти також реалізуються за кошти Європейського інвестиційного банку в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Інші новини за темою