портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В управлінні соціального захисту населення Мар’їнської районної державної адміністрації завершено проект по вдосконаленню надання соціальних сервісів

Опубліковано 24 квітня 2019 року, 09:04 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

У квітні 2019 в управлінні соціального захисту населення Мар’їнської районної державної адміністрації офіційно завершено впровадження проекту надання соціальних послуг за моделлю «Прозорого офісу», а саме відкрито оновлений фронт-офіс, який відповідає принципам швидкого та якісного обслуговування.

Зміни, які відбулися в управлінні стали можливими завдяки грантовій підтримці, яка була надана Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Технічна підтримка, надана USAID, дозволила працівникам управління пройти тренінги з надання клієнтоорієнтованих сервісів, облаштувати відповідно до стандартів зону очікування фронт-офісу, перейти на обслуговування громадян через систему «Електронна черга» та започаткувати створення електронного архіву.

Крім того, завдяки проекту, було впроваджено програмне забезпечення, яке дозволило максимально скоротити заповнення паперів з боку клієнтів управління та спростити систему збору інформації для формування пакету нарахування житлових субсидій.

В цілому, донорська допомога управлінню склала більше 5 мільйонів гривень.

 За словами керівника управління Наталії Бондаренко, зміни які відбулись є вагомими для управління, в якому перебуває на обліку майже 54 тисячі отримувачів різних видів допомог. Вони дозволять покращити якість надання соціальних послуг та збільшити рівень задоволення роботою управління з боку відвідувачів. Стандартизація робочих процесів підвищить якість надання послуг відділом прийому громадян, нові можливості з оцифрування архівних документів надали змогу створити цифровий архів та скоротити шлях верифікації даних при повторному зверненні. Разом з тим, буде зменшено обсяг робіт з паперовими носіями, час прийому документів для призначення житлових субсидій скорочено та становить 10 хвилин.